Ashtanga Yoga

Yoga les soorten

Welke yogales past het beste bij u? Lees hier alle soorten en meld u direct aan.

Yoga is geschikt voor iedereen. Start met de basis!

In de Yogalessen leert u het proces van ‘verbinden, verenigen en samenkomen’.

Yoga is gezond voor uw lichaam en geest. Ontdek de vele voordelen.

Uw Yoga privéles is helemaal afgestemd op uw eigen niveau.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is één van de meest dynamische vormen van yoga. Ze bestaat uit een aantal vaste series van houdingen (asana’s) die in flow in mekaar vloeien. Door een diepe en bewuste ademhaling verbind je lichaam en geest. Het geconcentreerd uitvoeren van deze houdingen en bewegingen geeft een verdieping in jezelf. Het is als het ware een meditatie in beweging. Ashtanga Yoga is werken, bewegen en opletten: 99 procent praktijk en één procent theorie. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd.

Hot Yoga

Hot Yoga

Yin Yoga

Body & Mind is een Yoga, TaiChi workout, voor mensen met passie het is een groepsles die zorgt voor minder stress, meer rust en stabiliteit geeft. Alles draait om het verbeteren van je houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht. Met Body & Mind bereik je een hogere graad van ontspanning en een goede balans tussen lichaam en geest.

Yoga Wheel

Traditional way to practice Ashtanga Yoga.

In de Mysore Style lessen begin je bij het begin: je leert de ademhalingstechniek en de zonnegroeten. Kan je deze correct uitvoeren, heb je die onder controle, leer je de eerste staande houdingen om mee aan de slag te gaan. Dit alles op jouw maat op het gegeven moment. Telkens je het vorige stuk beheerst, krijg je een stukje bij. Adem na adem, asana na asana bouw je je eigen practice uit.

Mysore style is een lesmethode die zich onderscheidt van alle andere lesmethodes in de yoga, traditioneel gebruikt in Ashtanga yoga. Als leerling word je individueel benaderd, zie het als een soort privéles in een zaal waar anderen op dezelfde manier yoga aan het beoefenen zijn. Hierdoor leg je de focus bij jezelf en niet bij de persoon die voor de klas staat.

Ashtanga Full Primary

Ashtanga Full Primary is een Indiase Mysore style. Deze werd voor de Westerse noden aangepast naar een “Led class”. Een led class betekent dat de docente iedereen op hetzelfde tempo door de serie begeleidt. Door synchronisatie van de adem met de beweging wordt de serie een doorlopende “flow”.

De hele primary serie is geschikt voor iedereen met minimaal 3 maanden ervaring.

Ashtanga Half Primary

Ashtanga Half Primary is een kortere Led class. De klas gaat langzamer, er is meer tijd voor opties en er wordt maar een deel van de hele serie uitgevoerd. De les is geschikt voor nieuwere studenten tot half gevorderden. Niet voor absolute beginners.

Ashtanga Basics Beginner

Ashtanga Basics is een kortere Led class die ideaal geschikt is voor nieuwe studenten die een dynamische practice willen. De houdingen worden in detail uitgelegd. Er wordt veel aandacht gegeven aan de basisprincipes van ashtanga yoga. De klas gaat langzamer en er wordt maar een deel van de hele serie uitgevoerd. De les is geschikt voor absolute beginners.