Wie zijn wij

Jepun is ontstaan op initiatief van Sophie Melotte en bestaat vandaag uit medewerkers die de Oosterse filosofie meester zijn en toepassen om een evenwichtiger bestaan te creëren voor hun klanten.

Al van jongsaf aan heeft Sophie Melotte het belang van het evenwicht tussen lichaam en geest erkend door actief te sporten en net die activiteiten te ondernemen die zorgen voor een ontspannen levenssfeer en een optimale gezondheid.

Met de jaren werd Sophie meer en meer gedreven om technieken te leren die niet enkel haarzelf maar ook haar omgeving ondersteunen in het bereiken van dit evenwicht.

Het is in deze optiek dat Sophie na haar opleiding ‘Esthetische Verzorging’ naar Azië trok om zich te specialiseren in de oosterse filosofie, met bijzondere aandacht voor technieken die zorgen voor een juiste balans tussen lichaam en geest.

Samen met haar vader besloot ze naar Azië te trekken om daar gedurende een periode van 12 maanden de meest geavanceerde massagetechnieken aan te leren. Ze kwam er in contact met wellness specialisten die haar behandelingstechnieken aanleerden.

 

Vanuit Thailand trok de reis verder naar de Indonesische archipel, waar de Indonesiërs de ervaring in relaxerende massagetechnieken van generatie op generatie overdragen. Deze technieken zijn ook in het Westen reeds gekend in verzorgingsinstituten.

Sophie volgde intensieve opleidingen bij Indonesische grootmeesters, onder andere in yoga & meditatie, geavanceerde massagetechnieken, lichaamsbehandelingen met Essentiële Oliën en het bereiden van natuurlijke producten voor zowel lichaams- als gelaatsverzorgingen.

Haar reizen naar Azië waren naar eigen zeggen essentieel om de Oosterse sfeer ten volle te kunnen beleven. Zowel in Thailand als in Indonesië exploreerde Sophie alle aspecten van de locale cultuur om ze in die mate te beheersen dat ze overgedragen kunnen worden naar onze Westerse leefwereld.

Haar idee om dit te doen vanuit haar eigen wellness center in België, is werkelijkheid geworden. Sophie opende in 2010 haar deuren ‘Jepun Traditional Spa’ , gebouwd met authentieke materialen die ze vanuit verschillende uithoeken van Azië heeft meegebracht.

Sophie kiest voor de naam ‘Jepun’, de lokale bloem waarvan de sterk ontspannende geur vaak als basisbestanddeel gebruikt wordt in haar oliën en crèmes.

Reserveer de sauna online of bel ons voor een afspraak